Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Junglowanie- pomoc

Gość LasmeLax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam już prawie 30 poziom, więc chciałbym za jakieś 2 tygodnie cos spróbować w rankingach. Tylko jest jeden problem a mianowicie jungla nie umiem z nią sobie poradzić, chodzi o wszystkie ganki, timery i szybkość w zbijaniu jej.

Może macie jakieś porady żeby mi to wszystko ułatwić. Może macie jakies postacie jakimi się uczyliście grać ? Wiem, że warto poduczyć się WW, ale on jest chyba do 6 poziomu bezużyteczny. Będę kupował stronę na runy do jungli, ale na chwilę obecną mi się z nią nie śpieszy (nie potrzebuję jej aktualnie).

Czy jest możliwość na wyższych dywizjach, abym nie potrafił grać w jungli czy powinienem to potrafić ? Będę wdzięczny za każdą poradę (nie za graj, graj i graj - bo to wiem).

Opublikowano

Powinieneś mieć wymainowaną jedną linie ale jak cię na nią nie puszczą to nie pisać, że "oo gg, i cant play supp/adc/jungle/top/mid" tylko grać na tyle ile potrafisz.

Możesz sobie kupić shyvankę lub udyra do jungli, żeby poćwiczyć. Bardzo przyjemnie się nimi gra + z flarą robią pogrom.

469811415538581269916.jpeg

Opublikowano

Kup rammusa! Moim zdaniem jednym z najlepszych junglerów. Ma OP ganki, może bez problemu dive'wować i w teamfightach bardzo dobrze osłania przeciwników. Wiele rankedów nim wygrałem ;) Jedyny minus to długo robi jungle ale można złożyć flare i będzie zajebiście ;D

Opublikowano

Ja Ci polecam amumu do jungli. Szybki, przyjemny, inicjuje team fighty. Składa się go PRAWIE pod full tank, a i tak bije więcej niż niejeden z temu.

Jak zrobisz blue to dodaj sobie 5 minut i napisz na czacie ob (ourblue) np 7:10 bo najczęściej robisz je chwilę po 2 minucie.

Zagraj parę normali jakimś junglerem i wejdzie Ci wprawa. Ja też nie potrafiłam, a teraz idzie mi całkiem dobrze.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

A co sądzicie a phanteon ? Oczywiście dla początkujacego ?

Opublikowano

Pantheon dostał ostatnio nerfy i dobry jest tylko dla osób, które go mainowały (takie moje zdanie). Przedtem można było spellować w ulcie, a teraz musi wylądować. Tak jak pisałam amumu, lub jak kolega wyżej rammus też jest ok, odbija ataki + bardzo mobilny

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Mam z tutaj wymienionych Udyra. Więc się zabiorę za niego :P

Jeszcze jedna sprawa. Mam grać na normalach, ale skoro nie umiem jungli to będę niszczył innym graczom grę, a tego robić nie lubię, więc warto ten jeden mecz lub dwa na botach zaawansowanych zagrać ?

Opublikowano

Wielkie dzięki :D

To mozna jeszcze poczekać może ktoś coś dopisze lub można zamknąć ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem jaki jest sens grania w jungli bez podstawowych run na ad skoro po pierwszym blue będziesz miał 1/3 hp, pójdziesz na wilki i reda już nie wysolujesz, bo masz za mało hp i dmg na niego. Będziesz jedynie odstawał z lvlem od reszty teamu.

Osobiście bez run nie polecam się pchać. No chyba, że ww, który ma tony lifesteala, ale amumu sobie nie poradzisz, będziesz spijał miliony potów i odstawał od innych graczy z lvlem i itemami.

fanboy19_eune_121_1_logo.png

Opublikowano

Chodź PW to ci pokaże jak junglować np. Lee SInem ,nie to co WW ,zawsze coś zrobi.

Pokaże ci co pierwsze atakować ,co budować itd i kiedy...

Nie musisz umieć grać bardzo dobrze junglą ,wystarczy znać podstawy. Ucz się Lee Sinem.

47990292595971448862.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...